Vorige vrijdag opende staatssecretaris voor Staatshervorming en Regie der gebouwen Servais Verherstraeten samen met OCMW-voorzitter Wim Caeyers in Mol de nieuwbouw Ten Hove.

Tijdens de opendeurdag op 24 maart krijgen ook onze inwoners de kans om het nieuwe gebouw te ontdekken.

Een 300-tal genodigden hieven het glas op ‘Ten Hove’ en verklaarden het gebouw als officieel geopend. Twee jaar geleden werd de eerste steen gelegd voor het lokaal dienstencentrum en de serviceflats. In december 2012 verhuisden de eerste serviceflatbewoners. De verhuizing van de verschillende diensten naar Ten Hove gebeurde begin maart.
 
Opendeurdag zondag 24 maart
Je kan het lokaal dienstencentrum met restaurant, cafetaria en polyvalente zalen bezichtigen. In Ten Hove vind je ook 89 serviceflats, een woonzorgcentrum en seniorengerichte diensten: dienst zorgbemiddeling, dienst welzijn en de seniorendienst.
 
Lokaal dienstencentrum: ‘Dé ontmoetingsplaats voor senioren’
Workshops, voordrachten, cursussen en tal van andere activiteiten gaan vrijwel dagelijks door in het lokaal dienstencentrum. Met ons aanbod spelen we in op de vraag van onze senioren, uiteraard in nauw overleg met de seniorenverenigingen. Je hoeft niet aangesloten te zijn bij een vereniging om deel te nemen aan de activiteiten. Je kan terecht in het lokaal dienstencentrum van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur en tijdens de avondactiviteiten.

Serviceflats
In de Jakob Smitslaan 28 liggen 89 serviceflats met één of twee slaapkamers. De privacy van de bewoners blijft gegarandeerd dankzij het doordachte ontwerp. De architecten creëerden een huiselijke omgeving met een gemeenschappelijke ruimte. De bewoners kunnen er 24 uur op 24 beroep doen op noodhulp.